Γραικυλιστάν 2011: Αποφάσισαν την κατάχωση του βωμού των 12 Θεών και του Ελέους!


Αποφασίστηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η κατάχωση του βωμού των δώδεκα θέων, που βρέθηκε κατά την επισκευή των γραμμών του ΗΣΑΠ έξω από την Αρχαία Αγορά. Θλιβερό το γεγονός ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας αρχαιολόγος να διαφωνήσει με την κατάχωση ενός Ιερού χώρου των Ελλήνων, ούτε ένας!

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ. Η κατάχωση μας λένε, θεωρώντας μας βλάκες ότι θα διασφαλίζει, την… προστασία του μνημείου! Το ΥΠΠΟΤ, σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό, εξετάζει το ενδεχόμενο της υπογειοποίησης των συρμών του τρένου και της σύνδεσης της γραμμής με το μετρό. Όποιος θέλει τους πιστεύει… Το ότι σε πέντε χρόνια θα αποκαταστήσουν τον Αρχαιολογικό χώρο, είναι λόγια του αέρα και το πλέον πιθανόν δεν θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα!

Ο βωμός είχε βρεθεί και στις δύο ανασκαφές που έγιναν στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής των ΗΣΑΠ Μοναστηράκι – Θησείο κατά τον 19ο και τον 20ό αιώνα και είχε καλυφθεί με στρώμα τσιμέντου. Στο 260 μέτρων κομμάτι της ανόδου από Θησείο προς Μοναστηράκι εντοπίστηκαν επίσης μέρος της οδού Παναθηναίων, και άλλα λείψανα αρχαίων κτιρίων.

 
Powered by Blogger