Κλοπή ταυτότητας μέσω του Facebook profile


Μπορείτε να αποκαλύψετε τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης απαντώντας μόνο σε δυο απλές ερωτήσεις στο προφίλ σας.
Οι κακόβουλοι χρήστες που επιθυμούν να κλέψουν προσωπικά δεδομένα καιροφυλακτούν αλλά πόσο εύκολο είναι για κάποιον να κλέψει τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης; Το περασμένο έτος δημιουργήθηκε ένας υπολογιστής ο οποίος μπορούσε να ανακαλύψει τους αριθμούς αυτούς στο 8,5% των Αμερικάνων υπηκόων που γεννήθηκαν μετά το 1989.
Ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισής σας δεν είναι εντελώς τυχαίος. Οι τρεις πρώτοι αριθμοί
καθορίζονται από το που γεννηθήκατε. Έτσι εάν η γενέτειρά σας είναι στη λίστα του Facebook, οι περισσότεροι κλέφτες ταυτότητας έχουν ήδη ένα προβάδισμα.
Η δεύτερη ομάδα αριθμών είναι βασισμένη στο πότε και πού έκαναν αίτηση οι γονείς σας για τον αριθμό ασφαλείας σας.
Το τρίτο σύνολο αριθμών είναι συνήθως κάποιο είδος διαδοχικής ακολουθίας. Επειδή αυτά δεν είναι τυχαία, είναι κάτι που ένας υπολογιστής είναι εύκολο να μαντέψει.
Έτσι εάν η ημερομηνία των γενεθλίων σας και ο τόπος γέννησής σας είναι στη λίστα του Facebook, οι κλέφτες ταυτότητας έχουν πολλές πληροφορίες για να προσδιορίσουν τον αριθμό της κοινωνικής σας ασφάλισης.
Στο μέλλον οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης δεν θα δημιουργούνται με τον ίδιο τρόπο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει όλους τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης εντελώς τυχαία. Αλλά κάποιος που έχει ήδη έναν αριθμό δεν θα τον ωφελήσει, γι ‘αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τις πληροφορίες που βάζετε στο Facebook.

 
Powered by Blogger